Lasagna de somon este o specialitate delicioasa si o mancare foarte sanatoasa.aveti nevoie de file de somon, foi pentru lasagna, spanac, parmezan, curry si smantana.
Pregatirea retetei de lasagna cu somon o incepem cu pregatirea sosului de spanac.
Calim ceapa in ulei de maslinute, adaugam spanacul si condimentele, calim cateva minute, punem smantana si lasam sa "bolboroceasca".
Pentru sosul mornay: topim ceapa in unt, apoi facem ca la un bechamel normal, cu faina si lapte, cand e gata sosul adaugam cu generozitate parmezan.
Somonul proaspat decongelat se taie bucatele. Foile de lasagna se asaza in tavi, urmeaza asamblarea dupa cum urmeaza: peste foi, turnam sos de spanac, somon, sos alb, si tot asa de la inceput. La final trebuie sa fie un strat de foi, parmezan deasupra sau sos alb. Lasagna de somon astfel obtinuta se da la cuptor (eu am acoperit tavile cu folie ca sa faca aburi sa se faca si foile de deasupra ca lumea).
Se serveste calda, cu un plus de parmezan razuit pentru cine doreste.
Reteta Lasagna de somon a fost propusa de BD pe forum culinar.ro
Alte retete de lasagna:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii