Lasagna italieneasca cu trei feluri de branza

Aceasta reteta de lasagna este una foarte elaborata, continand diverse ingrediente cu specific italian.

Complexitate
redusa
Lasagna italieneasca cu trei feluri de branza

Ingrediente

  • 400 g carnaciori italienesti
  • 300 g carne tocata de vitel
  • 100 g ceapa tocata
  • 2 catei usturoi
  • zdrobiti
  • O conserva de aprox. 500 g rosii
  • 200 g pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • ½ lingurita chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 12 foi de lasagna
  • 350 g ricotta
  • 1 ou
  • 400 g mozarella feliata
  • 150 g parmezan razuit

Mod de preparare

Aceasta reteta de lasagna este una foarte elaborata, continand diverse ingrediente cu specific italian.

Pe o tigaie mare caliti la foc mediu carnaciorii impreuna cu carnea tocata, ceapa si usturoiul pana se rumenesc. Adaugati rosiile zdrobite, pasta de tomate si apa. Asezonati cu zahar, busuioc, chimen, oregano, o lingurita de sare, piper si 2 linguri patrunjel. Acoperiti si lasati la foc mic aproximativ o ora, amestecand din cand in cand.

Fierbeti foile de lasagna in apa cu putina sare 8-10  minute. Scurgeti foile si limpeziti-le in apa rece.

Intr-un bol mare amestecati ricotta cu oul, patrunjelul ramas si ½ lingurita sare.

Preincalziti cuptorul la 190 C

Pentru asamblare asezati aproximativ 250 g din sosul de carne pe fundul unei tave. Peste stratul de carne asezati 6 foi de lasagna. Adaugati omogen o jumatate din amestecul de ricotta si o treime din feliile de mozarella. Asezati un strat de 250 g din sosul de carne si presarati-l cu o treime din parmezanul ras. Repetati straturile si incheiati cu mozarella si parmezan. Acoperiti tava cu o folie si dati la cuptor pentru 25 minute. Scoateti folia si mai coaceti 25 minute.

 


Lasagna se va servi calda. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Colac cu carne si branza
Bucataras.RO

Colac cu carne si branza

Inițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin...

Colac cu carne si branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola