Lasagna italieneasca cu trei feluri de branza

Aceasta reteta de lasagna este una foarte elaborata, continand diverse ingrediente cu specific italian.

Complexitate
redusa
Lasagna italieneasca cu trei feluri de branza

Ingrediente

  • 400 g carnaciori italienesti
  • 300 g carne tocata de vitel
  • 100 g ceapa tocata
  • 2 catei usturoi
  • zdrobiti
  • O conserva de aprox. 500 g rosii
  • 200 g pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • ½ lingurita chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 12 foi de lasagna
  • 350 g ricotta
  • 1 ou
  • 400 g mozarella feliata
  • 150 g parmezan razuit

Mod de preparare

Aceasta reteta de lasagna este una foarte elaborata, continand diverse ingrediente cu specific italian.

Pe o tigaie mare caliti la foc mediu carnaciorii impreuna cu carnea tocata, ceapa si usturoiul pana se rumenesc. Adaugati rosiile zdrobite, pasta de tomate si apa. Asezonati cu zahar, busuioc, chimen, oregano, o lingurita de sare, piper si 2 linguri patrunjel. Acoperiti si lasati la foc mic aproximativ o ora, amestecand din cand in cand.

Fierbeti foile de lasagna in apa cu putina sare 8-10  minute. Scurgeti foile si limpeziti-le in apa rece.

Intr-un bol mare amestecati ricotta cu oul, patrunjelul ramas si ½ lingurita sare.

Preincalziti cuptorul la 190 C

Pentru asamblare asezati aproximativ 250 g din sosul de carne pe fundul unei tave. Peste stratul de carne asezati 6 foi de lasagna. Adaugati omogen o jumatate din amestecul de ricotta si o treime din feliile de mozarella. Asezati un strat de 250 g din sosul de carne si presarati-l cu o treime din parmezanul ras. Repetati straturile si incheiati cu mozarella si parmezan. Acoperiti tava cu o folie si dati la cuptor pentru 25 minute. Scoateti folia si mai coaceti 25 minute.

 


Lasagna se va servi calda. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Prajitura Minunata
Bucataras.RO

Prajitura Minunata

Nu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...

Prajitura Minunata
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa