Macaroane cu branza si sos de rosii

Macaroanele cu branza si sos de rosii sunt usor de facut si au un gust excelent. Pentru realizarea lor este nevoie de macaroane, branza, sos de rosii, unt, apa, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g macaroane
  • apa
  • sare
  • 3-4 linguri branza sau parmezan (ras)
  • 3 linguri unt sau untura
  • 400 g rosii
  • o lingura zahar.

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu sare. Atunci cand apa incepe sa clocoteasca, se pun macaroanele rupte in bucati sau intregi.

Cand incep sa fiarba, se dau la foc mic, pentru a  fierbe incet pana cand sunt gata. Se strecoara si se spala cu apa rece.

Se topeste intr-o cratita untul, se pun macaroanele bine scurse de apa, se adauga doua linguri branza sau parmezan, se amesteca si se pun la cuptor pentru cateva minute. Intre timp se realizeaza sosul de rosii.


Se servesc fierbinti, asezate pe un platou. Sosul de rosii se toarna peste macaroane si se presara branza.

Alte retete recomandate:

Paste de spanac, calamar si rosii

Paste cu mazare

Spaghetti cu rosii si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc