Pansotti

Pansotti sunt un fel de tortellone, adica variatia mai mare a pasetlor umplute denumite tortellini. In reteta de aici umplutura consta intr-un ameste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pansotti

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 150 g masline negre
  • 200 g parmezan
  • nucsoara
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 kg rosii proaspete
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc

Mod de preparare

Pansotti sunt un fel de tortellone, adica variatia mai mare a pasetlor umplute denumite tortellini. In reteta de aici umplutura consta intr-un amestec de cartofi, masline si parmigiano, totul servit in sos de rosii proaspete cu busuioc simplu si bun. Se fierb cartofi in coaja pentru umplutura ( pentru 12 persoane ajunge 1 kg). Pentru a face pasta se calculeaza la fiecare ou 100 g faina, se lucreaza cu mana, iar apoi daca vreti se intinde cu masina de paste.

Cartofii fierti se curata si se piseaza calzi cum sunt ori cu presa, nu cu mixerul. Maslinele negre se taie bucatele, se adauga abundent parmezan ori altfel de branza sarata, nucsoara, sare si se omogenizeaza (fara ou, ajunge amidonul ramas in cartofi). Dupa ce faceti foaia, cu un sac posh se pun gramajoare din pasta si se formeaza tortelloni. Le uniti umezind laturile si presati cu furculita fara a gauri (va iesi umplutura in timpul fierberii). Se pun rosii proaspete taiate cubulete si strivite cu mana sa iasa aroma lor, in ulei de masline, usturoi si busuioc. Se tine pe foc cam 15 minute.

Pastele se fierb in apa sarata apoi se salta in tigaie .


Se stropeste cu putin ulei de masline, se rade putin parmezan deasupra si se orneaza cu funze proaspete de busuioc. Reteta Pansotti a fost propusa de kismoni pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici,

Tagliatelle cu somon si smantana,

Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Ciorba cu carne de porc
Bucataras.RO

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola