Pasta con guanciale e fagioli

1. Intr-o tigaie punem ulei si prajim ceapa impreuna cu "falcutele" taiate cuburele, pina cind se rumenesc. 2. Adaugam fasolele cu tot cu zeama lor s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pasta con guanciale e fagioli

Ingrediente

  • 300 gr pennone
  • o ceapa
  • 200 gr guanciale
  • o cutie de fasole (sa nu fie albe)
  • rozmarin
  • sare
  • pecorino (brinza de oaie uscata)
  • piper

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie punem ulei si prajim ceapa impreuna cu "falcutele" taiate cuburele, pina cind se rumenesc.

2. Adaugam fasolele cu tot cu zeama lor si lasam pina se formeaza o crema (atentie, nu trebuie sa fie prea uscate, ca altfel nu reusim sa condimentam pastele cu ele), dupa care punem un pic de sare si rozmarinul (sare nu punem prea multa, pentru ca fasolea e cu sare).

3. Fierbem pastele in apa cu sare, iar dupa ce le scurgem le rasturam in tigaia de prajit (aragazul fiind inchis), punem brinza rasa (cam cit vrem noi) si un pic de piper negru macinat.

Reteta propusa de danelutza.
Cind mincati nu uitati sa puneti si un pahar cu vin alaturi, culoarea o alegeti voi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori