Pasta primavera

Pasta Primavera este o reteta delicioasa de paste la care puteti folosi tagliatelle sau spaghete, cu legume. Pastele Primavera se servesc calde, cu parmezan ras deasupra.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Pasta primavera

Ingrediente

  • 100gr unt
  • 1 legtura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 500g varfuri de sparanghel
  • 100g mazare verde
  • zahar
  • piper proaspat macinat
  • 100g Parmigiano Regianno
  • 4 linguri hasmatuchi maruntit (patrunjel cret)
  • 500g tagliatelle
  • 1 mana buchetele broccoli

Mod de preparare

Puneti apa la fiert, adaugati sare si fierbeti taiteii dupa indicatiile de pe pachet.

Spalati ceapa verde si tocati fin partea alba. Partea verde taiati-o in role mici si lasati-o deoparte. Curatati morcovii si sparanghelul si taiati-le felii sau bucatele mici. Daca folosit mazare verde congelata, lasati-o sa se dezghete.

Fierbeti incet legumele in apa cu sare, pana cand se inmoaie.

Topiti untul si adaugati sare si piper. Adaugati si legumele, amestecand. Strecurati taiteii si puneti-i intr-un castron.

Adaugati legumele sotate si hasmatuchi, apoi amestecati-le bine.

Daca inlocuiti untul cu ulei de floarea soarelui si nu serviti cu parmezan, aveti o mancare de post delicioasa.


Serviti pastele primavera calde, cu Parmigiano Regianno razuit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc