Paste CANNELLONI cu gorgonzola

Consistenta cremoasa si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu delicioasele cannelloni.

Complexitate
redusa
Paste CANNELLONI cu gorgonzola

Ingrediente

  • Pentru 15 cannelloni:
  • Umplutura:
  • 200 g gorgonzola
  • 300 g ricotta
  • Sare si piper
  • Sos Gorgonzola :
  • 100 g gorgonzola dolce IGOR
  • 20 g unt
  • Aluat pentru pastele cu ou:
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • Sare
  • Apa
  • Ulei extravirgin de masline

Mod de preparare

Pentru a pregati pastele cu ou

4

Puneti faina intr-un vas, adaugati in mijloc ouale, sarea, uleiul de masline, 100 ml apa si framantati pana ce aluatul devine moale si elastic. Intindeti aluatul si taiati patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Fierbeti-le in apa cu putina sare timp de 1 minut. Puneti-le intr-un vas cu apa rece cateva secunde.

Pentru umplutura

4

Amestecati gorgonzola impreuna cu ricotta, sare si piper intr-un blender. Intindeti cate o lingurita din acest amestec pe pastele taiate in patrate si rulati.

Topiti 10g de unt intr-o tigaie si prajiti cannelloni pe fiecare parte timp de 1 minut pana cand devin aurii.

Pentru sosul de gorgonzola:

4

Topiti gorgonzola dolce IGOR impreuna cu 10g de unt intr-o cratita la foc mic.

 

Reteta de Paola Naggi


Cand serviti, puneti pe fiecare farfurie doua linguri de gorgonzola topita si  adaugati 3 cannelloni umplutute pentru fiecare persoana.

Consistenta  cremoasa  si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate rafinate. Gorgonzola Dolce Cremoso se potriveste perfect in retetele de aperitive, ca desert sau servita ca atare, impreuna cu paine sau biscuiti crocanti. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele albe. Toate produsele Gorgonzola IGOR sunt recunoscute de maestrii bucatari din intreaga lume, fiind apreciate in combinatii cu legume, paste, risotto, pizza, fripturi de vita si pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Chec aperitiv
1
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Aperitive cu legume

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Gogonele in saramura
3
Muraturi simple

Gogonele in saramura

Anul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...

Gogonele in saramura
Prajitura cu mere si crusta de nuci
4
Prajituri

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Placinta cu branza ca in Maramures
5
Preparate sarate

Placinta cu branza ca in Maramures

Se face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...

Placinta cu branza ca in Maramures
Parteneri
Placinta aperitiv
Bucataras.RO

Placinta aperitiv

Placinta aperitiv
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui