Paste cu carne si ciuperci

Pastele cu carne si ciuperci sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de paste aveti nevoie de carne ticata, ciuperci, suc de rosii si condimente.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Paste cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • paste 250gr
  • carne tocată - cam 100-150 gr
  • ciuperci champignon - 10 buc potrivite ca mărime
  • ulei de măsline
  • suc de roşii
  • ocazional roşii decojite
  • oregano
  • cimbru
  • delikat
  • o lingură de faină
  • o cană de apă

Mod de preparare

Pastele cu carne si ciuperci sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta se pun la fiert pastele în apă împreună cu o lingură de ulei şi puţină sare, lăsându-se la fiert conform instrucţiunilor de pe pungă.

Ciupercile se spală şi se curăţă. Se vor tăia feliuţe, iar codiţele mărunt. Carnea tocată se pune la călit în ulei, adăugându-se apoi ciupercile tăiate, condimentele enumerate mai sus, lasând totul la foc mic cam 5 minute, amestecând din când în când. Peste toate se va turna sucul de roşii, bulionul sau roşiile decojite, împreună cu o cană de apă. Se va lăsa tot acest amestec la foc potrivit cam 15-20 minute.Într-un castronel se va face o compoziţie, dintr-o lingură de făină şi puţină apă, având consistenţa unei smântâni. Acest amestec se va turna peste carnea cu ciupercile, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Se va lăsa pe foc, maxim 2 minute, pentru îngroşare.

Pastele, când sunt gata, se strecoara bine, se dau repede sub un jet de apă rece.


Pentru servire, amestecul de carne cu ciuperci şi sos se va pune peste paste, în farfurie.

Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide