Am spalat sub jet de apa cicalele si crevetii. Crevetii i-am curatat. Intr-o tigaie am pus ulei extravirgin de masline, 2 catei de usturoi, am lasat
Am spalat sub jet de apa cicalele si crevetii.
Crevetii i-am curatat.
Intr-o tigaie am pus ulei extravirgin de masline, 2 catei de usturoi, am lasat sa prinda gust uleiul, nu prea mult sa nu se arda.
Am pus apoi cicalele, am lasat putin, le-am invartit pe-o parte si pe alta, am adaugat peperoncino, patrunjel.
Am adaugat apoi cateva rosii cherry taiate in doua, am mai lasat putin si am pus un pahar de vin alb sec.
Am lasat sa se evapore.
Am pus apoi crevetii curatati, am amestecat, dupa care am adaugat cateva linguri de suc de rosii, sare, piper.
Cu furculita de lemn am apasat usor pe capul cicalelor sa iasa sucul, pentru ca aroma cea mai buna acolo sta.
Intre timp pastele au fiert, am pus linguine.
Le-am scurs de apa si le-am pus in tigaie peste sos, am amestecat.
Inainte de-a pune pastele, am taiat cu foarfecul de bucatarie carapacea cicalelor pe lung, sa ne fie mai usor de sos pulpa.
Pofta buna!
Reteta Paste cu cicale de mare si creveti a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro
Alte retete de paste gasiti aici:
Paste mediteraneene
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii