Un fel minunat de mancare potrivit pentru zilele reci de toamna. O textura cremoasa si o tenta dulceaga, delicata ne va incanta papilele gustative. Enjoy!
*Mai intai ne pregatim piureul de dovleac, daca nu il avem facut.
1.Curatam dovleacul de coaja si mijloc, il taiem in cuburi potrivit de mari si le punem la fiert intr-o oala cu putina sare.
2.Cand este patruns il strecuram si il pasam printr-o sita fina.Trebuie sa obtinem un piure foarte fin.
3.Punem intr-o o oala la fiert apa cu sare.Cand apa fierbe adaugam pastele si le fierbem pentru 6 minute.Le strecuram si le punem deoparte.
4.Intr-un castron punem piureul de dovleac.Il amestecam bine cu smantana si putin cimbru tocat.
5.In alt castron amestecam branza ricotta cu mozzarella rupta bucatele marunte.
6.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim ardeiul rosu taiat fasii fine.Cine doreste sa puna si ardei iute, acum este momentul.Cand s-a inmuiat si s-a rumenit usor ardeiul, il luam cu o lingura si il punem deoparte pe o farfurie.
7.Intr-o cratita putin ulei de masline, adaugam ceapa taiata marunt si ciupercile taiate lame.Le condimentam putin cu sare si piper si le lasam sa se caleasca cam 5-6 minute.
8.Adaugam amestecul de dovleac, pastele, ardeiul calit .Lasam pe foc amestecand constant in cratita pana mancarea este bine infierbantata.
9.Cand amestecul este fierbinte adaugam branza cu mozzarella.Amestecam cu grija sa nu sfarmam pastele.
10.Lasam totul pe foc pana branza incepe sa se intinda (sa faca fire) dupa care tragem cratita deoparte.
11.Presaram cimbru tocat deasupra si servim imediat, fierbinte, alaturi de crutoate de paine.
Pofta mare va doresc!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaO reteta usor de pregatit si este dietetica.
Salata de ciuperci, hulughiteUn tort ciocolatos, cu blat umed de cacao care nu mai necesita insiropare, combinat cu gemul dulce si aromat de zmeura...
Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900Se pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii