Paste cu crema de dovleac si branza

Un fel minunat de mancare potrivit pentru zilele reci de toamna. O textura cremoasa si o tenta dulceaga, delicata ne va incanta papilele gustative. Enjoy!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Paste cu crema de dovleac si branza

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 450 gr. piure de dovleac(cam 800 gr. dovleac crud)
  • 1 ceapa mare
  • 150 gr. ciuperci
  • 150 gr.paste patrate mari Arnos
  • 1 ardei rosu
  • 1/4 ardei iute(optional)
  • 200 ml. smantana
  • 250 gr. branza ricotta
  • 100 gr. mozzarella proaspata
  • crengute de cimbru (uscat sau proaspat)
  • sare si piper

Mod de preparare

*Mai intai ne pregatim piureul de dovleac, daca nu il avem facut.

1.Curatam dovleacul de coaja si mijloc, il taiem in cuburi potrivit de mari si le punem la fiert intr-o oala cu putina sare.

2.Cand este patruns il strecuram si il pasam printr-o sita fina.Trebuie sa obtinem un piure foarte fin.

3.Punem intr-o o oala la fiert apa cu sare.Cand apa fierbe adaugam pastele si le fierbem pentru 6 minute.Le strecuram si le punem deoparte.

4.Intr-un castron punem piureul de dovleac.Il amestecam bine cu smantana si putin cimbru tocat.

5.In alt castron amestecam branza ricotta cu mozzarella rupta bucatele marunte.

6.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim ardeiul rosu taiat fasii fine.Cine doreste sa puna si ardei iute, acum este momentul.Cand s-a inmuiat si s-a rumenit usor ardeiul, il luam cu o lingura si il punem deoparte pe o farfurie.

7.Intr-o cratita putin ulei de masline, adaugam ceapa taiata marunt si ciupercile taiate lame.Le condimentam putin cu sare si piper si le lasam sa se caleasca cam 5-6 minute.

8.Adaugam amestecul de dovleac, pastele, ardeiul calit .Lasam pe foc amestecand constant in cratita pana mancarea este bine infierbantata.

9.Cand amestecul este fierbinte adaugam branza cu mozzarella.Amestecam cu grija sa nu sfarmam pastele.

10.Lasam totul pe foc pana branza incepe sa se intinda (sa faca fire) dupa care tragem cratita deoparte.

11.Presaram cimbru tocat deasupra si servim imediat, fierbinte, alaturi de crutoate de paine.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu orez
1
Conserve de iarna

Tocana de legume cu orez

Este pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...

Tocana de legume cu orez
Prajitura cu pere si crema de branza
2
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura in foi cu miere si nuca
4
Prajituri

Prajitura in foi cu miere si nuca

Aceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...

Prajitura in foi cu miere si nuca
Salata de ciuperci, hulughite
5
Aperitive cu ciuperci

Salata de ciuperci, hulughite

O reteta usor de pregatit si este dietetica.

Salata de ciuperci, hulughite
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900

Un tort ciocolatos, cu blat umed de cacao care nu mai necesita insiropare, combinat cu gemul dulce si aromat de zmeura...

Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui