Paste cu crema de dovleac si branza

Un fel minunat de mancare potrivit pentru zilele reci de toamna. O textura cremoasa si o tenta dulceaga, delicata ne va incanta papilele gustative. Enjoy!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Paste cu crema de dovleac si branza

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 450 gr. piure de dovleac(cam 800 gr. dovleac crud)
  • 1 ceapa mare
  • 150 gr. ciuperci
  • 150 gr.paste patrate mari Arnos
  • 1 ardei rosu
  • 1/4 ardei iute(optional)
  • 200 ml. smantana
  • 250 gr. branza ricotta
  • 100 gr. mozzarella proaspata
  • crengute de cimbru (uscat sau proaspat)
  • sare si piper

Mod de preparare

*Mai intai ne pregatim piureul de dovleac, daca nu il avem facut.

1.Curatam dovleacul de coaja si mijloc, il taiem in cuburi potrivit de mari si le punem la fiert intr-o oala cu putina sare.

2.Cand este patruns il strecuram si il pasam printr-o sita fina.Trebuie sa obtinem un piure foarte fin.

3.Punem intr-o o oala la fiert apa cu sare.Cand apa fierbe adaugam pastele si le fierbem pentru 6 minute.Le strecuram si le punem deoparte.

4.Intr-un castron punem piureul de dovleac.Il amestecam bine cu smantana si putin cimbru tocat.

5.In alt castron amestecam branza ricotta cu mozzarella rupta bucatele marunte.

6.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim ardeiul rosu taiat fasii fine.Cine doreste sa puna si ardei iute, acum este momentul.Cand s-a inmuiat si s-a rumenit usor ardeiul, il luam cu o lingura si il punem deoparte pe o farfurie.

7.Intr-o cratita putin ulei de masline, adaugam ceapa taiata marunt si ciupercile taiate lame.Le condimentam putin cu sare si piper si le lasam sa se caleasca cam 5-6 minute.

8.Adaugam amestecul de dovleac, pastele, ardeiul calit .Lasam pe foc amestecand constant in cratita pana mancarea este bine infierbantata.

9.Cand amestecul este fierbinte adaugam branza cu mozzarella.Amestecam cu grija sa nu sfarmam pastele.

10.Lasam totul pe foc pana branza incepe sa se intinda (sa faca fire) dupa care tragem cratita deoparte.

11.Presaram cimbru tocat deasupra si servim imediat, fierbinte, alaturi de crutoate de paine.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras
Bucataras.RO

Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

,,aluaturi de casa,,   Sursa Youtube

Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise