Se taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se
Se taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se taie in bucati de 2 cm.
Semintele de dovleac se prajesc in 10 g unt. Se sareaza.
Taiteii se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg.
Slanina taiata felii se rumeneste prajind-o cate 2 minute pe fiecare parte.
Ceapa si miezul de dovleac se pun in untul incins, se adauga chimen si se calesc mestecand continuu, pe foc iute, fara sa se inmoaie prea tare.
Se da gust cu sare si boia.
Se adauga taiteii si frisca la dovleac, se incalzesc din nou, se adauga si semintele de dovleac si ceapa verde. Daca e necesar, se mai potriveste gustul.
Taiteii se asaza pe farfurii cu slanina alaturi, iar deasupra se presara hreanul ras.
Alte retete
Placinta cu spanac
Clatite cu ciuperci

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii