Paste cu dovleac de copt

Se taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg dovleac de copt
  • 150 g ceapa
  • 50 g seminte de dovleac
  • 100 g unt
  • 1 legatura ceapa verde de taiat
  • 400 g taitei lati
  • 75 g slanina cu carne
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita boia
  • 15 ml frisca
  • 50 g hrean proaspat ras
  • sare

Mod de preparare

Se taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se taie in bucati de 2 cm.

Semintele de dovleac se prajesc in 10 g unt. Se sareaza.

Taiteii se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg.

Slanina taiata felii se rumeneste prajind-o cate 2 minute pe fiecare parte.

Ceapa si miezul de dovleac se pun in untul incins, se adauga chimen si se calesc mestecand continuu, pe foc iute, fara sa se inmoaie prea tare.

Se da gust cu sare si boia.

Se adauga taiteii si frisca la dovleac, se incalzesc din nou, se adauga si semintele de dovleac si ceapa verde. Daca e necesar, se mai potriveste gustul.

Taiteii se asaza pe farfurii cu slanina alaturi, iar deasupra se presara hreanul ras.
Alte retete

Placinta cu spanac

Clatite cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori