Paste cu peste

Se ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt. Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la cuptor la 200°C pentr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu peste

Ingrediente

  • 500gr peste afumat
  • 600ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • un varf cutit nucsoara macinata
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura patrunjel
  • 2 oua fierte tari
  • 500gr Fusili
  • 1 lingura suc de lamaie
  • frunze de patrunjel pentru ornat

Mod de preparare

Se ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt.

Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la cuptor la 200°C pentru aproximativ 15 minute.

Se ia lichidul deoparte si pestele se lasa in forma. Untul se topeste intr-o cratita. Se adauga faina si sucul din forma pus deoparte. Se adauga sare, piper si nucsoara. Ouale fierte se zdrobesc marunt, se amesteca cu frisca si cu patrunjelul tocat si se amesteca cu sosul. Se fierbe 2 minute.

Se pune in alta cratita apa cu sare la fiert si se fierb pastele cu sucul de lamaie. Se storc si se pun peste peste. Se toarna sosul si se baga la cuptor pentru 10 minute.

Se orneaza cu frunze de patrunjel si se poate servi.
Reteta Paste cu peste a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc