Paste cu peste

Se ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt. Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la cuptor la 200°C pentr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu peste

Ingrediente

  • 500gr peste afumat
  • 600ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • un varf cutit nucsoara macinata
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura patrunjel
  • 2 oua fierte tari
  • 500gr Fusili
  • 1 lingura suc de lamaie
  • frunze de patrunjel pentru ornat

Mod de preparare

Se ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt.

Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la cuptor la 200°C pentru aproximativ 15 minute.

Se ia lichidul deoparte si pestele se lasa in forma. Untul se topeste intr-o cratita. Se adauga faina si sucul din forma pus deoparte. Se adauga sare, piper si nucsoara. Ouale fierte se zdrobesc marunt, se amesteca cu frisca si cu patrunjelul tocat si se amesteca cu sosul. Se fierbe 2 minute.

Se pune in alta cratita apa cu sare la fiert si se fierb pastele cu sucul de lamaie. Se storc si se pun peste peste. Se toarna sosul si se baga la cuptor pentru 10 minute.

Se orneaza cu frunze de patrunjel si se poate servi.
Reteta Paste cu peste a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori