Paste cu rosii si ardei

Se taie cubulete kaizerul dupa care se pune la prajit in putin ulei si se acopera cu capac. Se amesteca, iar cand este putin rumenit se adauga tot ard

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 ardei grasi galbeni
  • 4 rosii coapte
  • 250 gr. kaizer afumat
  • 1 cutie ciuperci conserva
  • 50 ml vin rosu
  • 1 pachet paste
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 200 gr. smantana
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

Se taie cubulete kaizerul dupa care se pune la prajit in putin ulei si se acopera cu capac. Se amesteca, iar cand este putin rumenit se adauga tot ardeiul taiat cubulete si ciupercile spalate si stoarse si se acopera cu capacul, dupa 5 minute, se adauga usturoiul care se piseaza si se mai lasa 5 minute dupa care se pune vinul si se mai lasa inca 10 min, acoperit, timp in care, intr-un castron se taie rosiile cubulete (ar fi bine sa se decojeasca inainte) se pune o lingura de oregano, 1 jumatate de lingurita de sare si putin piper, se adauga smantana si se amesteca toate, dupa care le punem in oala si le lasam cat sa mai clocoteasca o data.

Separat se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se strecura si se pune in farfurie, iar peste ele se pune sosul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc