Paste cu sos de rosii

Se pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun pastele si se lasa sa fiarba 10 minute. Se scurg de apa, pun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sos de rosii

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 2 l apa
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • facultativ cimbru si foaie de dafin

Mod de preparare

Se pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun pastele si se lasa sa fiarba 10 minute. Se scurg de apa, punandu-se intr-o strecuratoare si se limpezesc cu apa rece. Se pune uleiul int-o cratita, dupa care se pun pastele. Intre timp se pune intr-o tigaie sucul de rosii, sarea, piperul, cimbrul, dupa gust si se lasa la fiert 5 minute. Sosul pregatit se toarna peste paste.


Se servesc fierbinti, dupa dorinta cu cascaval sau branza rasa.

Alte retete de paste recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori