Paste gratinate

Ceapa taiata marunt se caleste in uleiul incins, se pune carnea tocata si se lasa cateva minute sa se prajeasca impreuna. Se adauga pasta de rosii, se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 400 g carne macra de vita
  • 400 g paste uscate (macaroana)
  • 150 g pasta de rosii
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g cascaval
  • 1 lingura zahar
  • Unt
  • Busuioc
  • Oregano
  • Piper macinat
  • Sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in uleiul incins, se pune carnea tocata si se lasa cateva minute sa se prajeasca impreuna. Se adauga pasta de rosii, se potriveste gustul cu usturoi, piper, busuioc, oregano, zahar,sare, se amesteca si se completeaza de mai multe ori cu putina apa pana se inmoaie.

Se fierb pastele.

Se unge o tava cu unt, se pune un strat de paste pe care se niveleaza carnea cu sos, se acopera cu un rand de paste.

Se presara abundent cu cascaval si se stropesc cu unt topit.

Se da la cuptorul incins pana se rumeneste suprafata.

Aceasta mancare se poate prepara dn paste fierte ramase si cu strat de tocanita ramasa de la alt pranz.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc