Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim (in cazul meu 16). Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si le cali
Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim (in cazul meu 16). Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si le calim in putin ulei de masline. Între timp taiem zucchini in felii, pe lungime (numarul feliilor de zucchinii sa corespunda cu cel de fasii de sunca). Nu trebuie taiate foarte subtiri, ci cam de 4-5 mm grosime.
SOSUL
Resturile de zucchini se toaca grob. Zucchini tocat se adauga la ceapa cu sunca prajita,se condimenteaza si mai lasam 2 minute la rumenit. Adaugam laptele. Cand acesta da primul clocot, se adauga mozzarella taiata cubulete si o parte din usturoi trecut prin presa. Se amesteca si se ia de pe foc. Daca doriti sosul "mai legat" adaugati o lingura de amidon. Adaugam busuiocul rupt si amestecam. Pastram sosul la cald.
RULOURI
Grilam feliile de zucchini (intre timp, punem si pastele la fiert in apa cu sare-al dente,chiar putin mai tari). Pisam restul de usturoi, amestecam 2 linguri de ulei de masline, condimentam cu sare si piper si turnam peste zucchini grilati. Amestecam usor feliile. Punem cate o fasie de sunca pe o felie de zucchini si rulam. Pastele fierte al dente, se pun intr-un vas termorezistent, peste se toarna sosul, se amesteca. Asezam ruladele. Presaram cascaval deasupra, si dam in cuptorul preincalzit la 250°C + ventilatie si lasam la rumenit dupa plac!
Ruladele de zucchini se pot coace cu cascaval deasupra si fara paste cu sos dedesubt sau se pot stropi doar cu ceva zeama de lamaie si parmezan.
Se serveste cald. Pofta buna! Reteta Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii