Reteta paste cu rosii gratinate este o mancare simpla si usoara. Ingredientele necesare pentru a o prepara sunt: paste, rosii, capere, parmezan.
Pastele cu rosii gratinate este o reteta deosebita si gustoasa. Pentru inceput luam rosiile cherry si le taiem in jumatati apoi le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pun 2 linguri de capere, sare si piper; se stropeste totul cu ulei de masline, apoi cu mainile se amesteca a.i uleiul sa vina pe fiecare bucatica. Se presara deasupra niste pesmet apoi parmezan (parmigiano reggiano), se mai stropeste un pic cu ulei de masline si se baga tava in cuptorul preincalzit la 375 F. Se lasa la gratinat vreo 35 min. Sparanghelul se caleste in putin ulei in tigaia in care urmeaza sa se puna celelalte ingrediente. Dupa ce rosiile s-au copt trebuie rasturnate in tigaie peste sparanghelul calit si imediat adaugam pastele fierbinti. Pentru o textura mai cremoasa se sfarama niste branza feta desarata sau mozzarela (in nici un caz cascaval).
Sfat: Nu arunca imediat apa in care au fiert, pentru ca la nevoie poti pune cate putin din ea in asa fel incat sa emulsionez mancarea de paste. Cum aceste paste nu au un sos prea lichid, se adaugat cateva linguri de apa de la fiertul lor si inca un firisor de ulei de masline deasupra si gata!
Pofta buna! Reteta Paste Ponza cu rosii gratinate a fost propusa de Ria pe forum culinar.ro
Alte retete de paste gasiti aici:
Paste cu rosii si ardeil
Farfalle cu legume si sos de parmezan
Paste cu pesmet si nuci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un desert inedit pentru mine, dar foarte bun!
Paste cu iaurt, citrice și mierePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii