Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine.
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti o foaie foarte subtire de 1 mm grosime.
Intindeti cateva foi de aluat si faceti serii mici de 4- 5 ravioli, a cate 7x 7 cm, acoperind foile ramase cu un servet umed. Intindeti pastele pe o suprafata pudrata bine cu faina si puneti o lingurita de umplutura in mijlocul foii, la un capat. Repetati operatiunea de-a lungul foii, lasand un spatiu de 5 cm intre gramajoarele de umplutura. Apoi, cu o pensula de patiserie curata si putina apa, stergeti usor si uniform aluatul. Intindeti o alta foaie de aluat, de aceeasi marime, peste prima. Cu degetul mare sau cu podul palmei, turtiti usor foaia pe lungimea laturii exterioare. Incepand dintr-o parte, apasati foaia cu muchia palmei la un capat, apoi, cu palma facuta caus, inconjurati umplutura, apasand usor si la celalalt capat. Repetati operatiunea pe toata lungimea foii, asigurandu-va ca nu se lipeste de suprafata de lucru. Apoi finisati si taiati ravioli cu un cutit sau o rotita zimtata.
Dupa ce le-ati preparat, puteti fierbe pastele ravioli imediat, cam 3-4 minute, in apa cu sare care clocoteste incet, sau le puteti pune nefierte in frigider, pentru 3- 4 ore, pe o tava presarata din belsug cu gris, daca vreti sa le consumati mai tarziu.
Alte retete:
Aluat pentru clatite
Gogosi
Chec pufos
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaA iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!
Rulada cu sunca si branza de capraPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii