Paste ravioli

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina alba (Tip „00)
  • 5 oua mari
  • faina grisata pentru pudrare

Mod de preparare

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti o foaie foarte subtire de 1 mm grosime.

Intindeti cateva foi de aluat si faceti serii mici de 4- 5 ravioli, a cate 7x 7 cm, acoperind foile ramase cu un servet umed. Intindeti pastele pe o suprafata pudrata bine cu faina si puneti o lingurita de umplutura in mijlocul foii, la un capat. Repetati operatiunea de-a lungul foii, lasand un spatiu de 5 cm intre gramajoarele de umplutura. Apoi, cu o pensula de patiserie curata si putina apa, stergeti usor si uniform aluatul. Intindeti o alta foaie de aluat, de aceeasi marime, peste prima. Cu degetul mare sau cu podul palmei, turtiti usor foaia pe lungimea laturii exterioare. Incepand dintr-o parte, apasati foaia cu muchia palmei la un capat, apoi, cu palma facuta caus, inconjurati umplutura, apasand usor si la celalalt capat. Repetati operatiunea pe toata lungimea foii, asigurandu-va ca nu se lipeste de suprafata de lucru. Apoi finisati si taiati ravioli cu un cutit sau o rotita zimtata.

Dupa ce le-ati preparat, puteti fierbe pastele ravioli imediat, cam 3-4 minute, in apa cu sare care clocoteste incet, sau le puteti pune nefierte in frigider, pentru 3- 4 ore, pe o tava presarata din belsug cu gris, daca vreti sa le consumati mai tarziu.
Alte retete:

Aluat pentru clatite

Gogosi

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori