Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine.
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti o foaie foarte subtire de 1 mm.
Intindeti cateva foi de aluat si cu un cutit ascutit, taiati foile in patrate sau cercuri egale, cu diametrul de aproximativ 10 cm. Puteti face acest lucru cu toate foile de aluat in acelasi timp sau in serii, acoperindu-le pe celelalte cu un servet umed. Puneti o lingurita de umplutura in centru. Cu o pensula de patiserie curata si putina apa, stergeti usor si uniform marginile aluatului. Impaturiti in doua, acoperind umplutura. Pentru a extrage aerul si a va asigura ca pastele sunt bine lipite, faceti mana caus in jurul gramajoarei de umplutura si indoiti usor degetele. Presati usor capatul deschis pentru a desavarsi lipirea aluatului. Impaturiti cele doua „clape" si presati-le. Pot fi fierte imediat, cam 3- 4 minute, in apa cu sare, sau le puteti pune pe o tava presarata cu gris si apoi la frigider pentru 3- 4 ore daca vreti sa le fierbeti mai tarziu.
Alte retete:
Spaghete cu rosii si ciuperci
Aluat pentru clatite
Chec pufos
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Comentarii