Pasticcio

Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se rumeneste. Cind e rumena carnea,

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de fussili
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri smintina
  • sare
  • rosmarin. Sos: 2 linguri ulei
  • 1 ceapa taiata fin
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • jumatate de kg. carne tocata de vita
  • 420 gr. de rosii din conserva taiate
  • o ceasca vin alb
  • 2 linguri de patrunjel tocat fin
  • sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras
  • 3 oua
  • cascaval ras (o mina buna)

Mod de preparare

Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se rumeneste. Cind e rumena carnea, se adauga rosiile si vinul si se fierbe la foc mic pina se ingroasa sosul bine (cel putin 20 de minute). Se pune patrunjelul la sfirsit si se sareaza si pipereaza dupa gust. Pastele se fierb in apa cu sarea si uleiul. Se scurg si se pun intr-un castron unde se amesteca cu smintina.

Pentru topping se bat ouale cu iaurtul si se pune un praf de sare si piper. Intr-un vas care merge la cuptor si uns cu ulei se pune jumatatea din cantitatea de paste peste care se pune jumatate din cantitatea de sos. Se repeta straturile. Se acopera cu toppingul si se presara cascavalul.

Se coace jumatate de ora la foc potrivit pina e rumena deasupra.
Se garniseste cu rosmarin si se serveste cu o salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
1
Aperitive cu branza

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
Semiluna
2
Prajituri

Semiluna

Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!

Semiluna
Inimioare sarate cu chimen
3
Aperitive

Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Inimioare sarate cu chimen
Tort din turta dulce
4
Torturi

Tort din turta dulce

Am facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...

Tort din turta dulce
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file  afumat de ansoa
5
Aperitive cu peste

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa
Parteneri
Tort cu crema de vanilie, visine si piersici
Bucataras.RO

Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Un tort pregatit cu mare drag si multa iubire pentru a fi daruit unei persoane speciale din viata mea...Racoros, cremos,...

Tort cu crema de vanilie, visine si piersici
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii