Pasticcio

Pasticcio este un minunat fel de mancare toscan, ce se aseamana foarte mult cu lasagna. Ceapa si ardeiul se calesc in ulei de masline. Se adauga ustu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pasticcio

Ingrediente

  • 250 g Fusili
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 linguri frisca lichida
  • 40 g parmezan ras
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa desfacuta in inele
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 2 catei usturoi taiati marunt
  • 600 g carne macinata de vitel
  • 400 g rosii din doza taiate marunt
  • 125 ml vin alb sec
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 60 g sardine din doza stoarse si taiate marunt
  • sare
  • piper
  • 300 g iaurt
  • 3 oua
  • putina nucsoara

Mod de preparare

Pasticcio este un minunat fel de mancare toscan, ce se aseamana foarte mult cu lasagna. Ceapa si ardeiul se calesc in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea tocata apoi rosiile si vinul. Se lasa sa fiarba 20 de minute la foc incet apoi se adauga patrunjelul si sardinele dupa care se pune sare si piper. Pastele se fierb 10 minute cu ulei in apa cu sare dupa care se storc de apa si se amesteca cu frisca lichida. Ouale se amesteca cu nucsoara si iaurt. Se unge o tava de gratinat cu ulei de masline si se pune jumatate din paste apoi carnea macinata si cealalta jumatate de paste. La sfarsit se adauga iaurtul si parmezanul. Se baga la cuptor la 190°C pentru aproximativ 25 minute.


Se serveste cu salata. Daca mai considerati necesar se poate presara un pic de parmezan ras sau foarte fin feliat deasupra.

Alte retete de paste recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
3
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Minitarte cu capsuni
Bucataras.RO

Minitarte cu capsuni

Un deliciu de primavara, aromate si racoritoare! 

Minitarte cu capsuni
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa