Pelmeni sunt o varietate savuroasa de coltunasi cu carne specifici bucatariei rusesti.
Intr-un bol se pun faina, 2 oua, 1 linguriţa de sare şi se amestecă bine. Se adauga cate puţina apa, pana se obtine un aluat care nu se lisetse de maini. Se formeaza bile de aluat şi se lasa 30 minute sa se odihneasca.
Pentru umplutura - se toaca carnea impreuna cu o ceapa, se adauga 1 linguriţa de sare, piper, 1 ou si se amesteca bine. Din fiecare bila de aluat se intinde o foaie subtire de 1-1,5 mm grosime. O foaie de aluat se pune pe forma de pelmeni (sau cu un paharel, cu gura rotunda si mica se taie rondele de aluat). In mijlocul fiecarei rondele de se pune ctae putin din compozitia de carne. Deasupra se pune o alta foaie de aluat si se apasa cu facaletul. Astfel se formeza pelmenii.
Intr-o oala mare se pune la fiert apa cu 1 lingura de sare. Cand incepe sa fiarba apa, aruncati atent pelmenii in apa. Cand dau in clocot, faceti focul mic si lasati 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand. Scoateti coltunasii din apa si lasati-i sa se scurga bine.
Se servesc calzi cu smantana, piper si sare dupa gust.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii