Pelmeni sunt o varietate savuroasa de coltunasi cu carne specifici bucatariei rusesti.
Intr-un bol se pun faina, 2 oua, 1 linguriţa de sare şi se amestecă bine. Se adauga cate puţina apa, pana se obtine un aluat care nu se lisetse de maini. Se formeaza bile de aluat şi se lasa 30 minute sa se odihneasca.
Pentru umplutura - se toaca carnea impreuna cu o ceapa, se adauga 1 linguriţa de sare, piper, 1 ou si se amesteca bine. Din fiecare bila de aluat se intinde o foaie subtire de 1-1,5 mm grosime. O foaie de aluat se pune pe forma de pelmeni (sau cu un paharel, cu gura rotunda si mica se taie rondele de aluat). In mijlocul fiecarei rondele de se pune ctae putin din compozitia de carne. Deasupra se pune o alta foaie de aluat si se apasa cu facaletul. Astfel se formeza pelmenii.
Intr-o oala mare se pune la fiert apa cu 1 lingura de sare. Cand incepe sa fiarba apa, aruncati atent pelmenii in apa. Cand dau in clocot, faceti focul mic si lasati 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand. Scoateti coltunasii din apa si lasati-i sa se scurga bine.
Se servesc calzi cu smantana, piper si sare dupa gust.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeRobertel, Zmeul cel mic a intrat pe un modul de dietă iar cu această ocazie, testează și ajutoarele din CasaZmeilor!...
Supa crema din rosii, ardei kapia copt si quinoaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii