Tot din seria retetelor de paste va propun si reteta de penne affumicate, daca va plac pastele cu iz de afumatura.
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in tigaie cu putin ulei si putin unt, se adauga pancetta si se mai lasa putin la calit. In reteta originala scria sa se fiarba cremvustul in apa cam un minut apoi sa se puna in mixer impreuna cu sosul de rosii si sa se mixeze bine pana devine o pasta. Eu nu am vrut , deci am taiat cubulete si am pus in tigaie peste ceapa si pancetta, pe urma am pus sosul de rosii si 2 linguri de lapte si piper. Sare nu am pus deloc deoarece pancetta e sarata. totul tre sa fiarba cam 20 minute. Intre timp am luat cascavalul afumat si l-am taiat cu ustensila de curatat legumele. Eu am folosit un cascaval mai moale (scamorza affumicata pt cine cunoaste). Patele se fierb in apa cu sare, al dente. Cand e gata sosul se adauga pastele peste, cascavalul, se amesteca.
Pofta buna!
Penne affumicate se servesc presarand deasupra frunze de busuioc.
Reteta de penne affumicate a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii