Penne Rigate cu sos de iaurt

Penne Rigate cu sos de iaurt este o reteta simpla si rapida cu paste. Pentru sosul de iaurt aveti nevoie de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Penne Rigate cu sos de iaurt

Ingrediente

  • 400-500gr Penne Rigate
  • iaurt
  • 30 gr parmezan
  • 30 gr telemea
  • 50gr sunca
  • praz
  • busuioc
  • unt si ulei de masline

Mod de preparare

1. Se pun pennele la fiert.
2. Prazul se taie felii foarte subtiri care se calesc in unt si ulei de masline iar cand devine lucios adaugam sunca taiata marunt.
3. Cand consideram ca sunca si prazul sunt suficient calite turnam iaurtul si peste iaurt presaram busuiocul, parmezanul si telemeaua in mod uniform si lasam la foc foarte mic pana la momentul cand acestea incep sa se topeasca dupa care incepem sa amestecam pana obtinem un sos omogen. Atentie asta va dura foatre putin deci focul trebuie sa fie foarte mic.
4. Se amesteca sosul astfel preparat cu pennele si masa e gata.


Se pot servi cu ulei picant.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc