Pipe rigatte cu carne si sos alb

Pipe rigatte cu carne si sos alb este o mancare cu paste si carne tocata de vita si porc, aceasta fiind delicioasa si consistenta, perecta pentru o zi activa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Pipe rigatte cu carne si sos alb

Ingrediente

  • 300 gr paste fainoase de grau dur (eu am ales pipe rigate
  • pentru ca-mi place forma)
  • 400 gr carne tocata
  • amestec porc-vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion
  • pentru sos:
  • 400 ml lapte
  • 40-50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 50 ml smantana
  • 150 gr cascaval
  • * 50 gr parmezan de buna calitate
  • ras

Mod de preparare

Pipe rigatte cu carne si sos alb este o mancare cu paste si carne tocata de vita si porc, aceasta fiind delicioasa si consistenta, perecta pentru o zi activa.

Pastele, in cazul meu pipe rigate :)), suna spectaculos, nu?! :P , sa revin, deci, pastele se pun la fiert urmand indicatiile producatorului, in apa cu un praf de sare, stropita cu vreo 2 linguri de ulei.

Separat, incingeti intr-o tigaie niste ulei, aruncati acolo o ceapa tocata si caliti-o pana devine aurie, nu bruna. Apoi puneti carnea tocata si amestecati pana se albeste frumos. Aruncati peste niste cimbru şi amestecati vartos 2 linguri de bulion. Peste toate adaugati putintica apa rece (cam o cescuta ) si lasati la foc inabusit vreo 20 minute. Zbateti bine oul, intr-un bol curat şi cand au exprirat cele 20 minute, va mai uitati si voi la ceas din cand in cand :P, ...revenind la ou :)) (nu va prostiti inutil, se gateşte doar!) il puneti peste carne si amestecati repejor. Adaugati şi pesmetul, incorporandu-l bine si trageti de pe foc.

Sosul il incropiti cam asa: intr-o craticioara, pusa pe foc, puneti laptele, untul, un praf de sare si aduceti totul la punctul de fierbere. Faina o amestecati apoi incetisor, fara sa se faca cocoloase si mai fierbeti totul la foc mic, maxim 5 minute. Luati de pe foc si adaugati smantana, amestecand.

Apoi treceti la asamblarea pastelor, punand un strat de paste, deasupra carnea si acoperiti totul cu un strat serios de sos. Radeti niste cascaval peste pipe rigatte cu carne si sos alb si pentru cei mai seriosi :P (pour le connaisseur) recomand niste parmezan de buna calitate... vreo 50 gr zic eu.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia