Pizza calzone

Pizza calzone este o reteta traditionala din Italia. Pentru reteta ai nevoie de ingredientele: faina, piept de pui, drojdie.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie
Pizza calzone

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 100 g branza
  • 100 g ciuperci
  • 50 g masline
  • 1 ardei rosu
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • Decor:
  • 1 ou batut pentru uns
  • susan

Mod de preparare

Pizza calzone se numara printre retetele de pizza excelente pentru o petrecere intre prieteni.  Facem un aluat din faina, sare, ou, drojdie, ulei si lapte dupa care il lasam la crescut jumatate de ora. Separat in alt vas se pregateste umplutura pentru pizza: taiem cubulete branza, pieptul de pui, ardeiul, ceapa, maslinele, ciupercile. In functie de gust se presara sare, piper, ulei si marar uscat. Amestecm usor si bine. Nu uitam de aluat si purcedem la combinarea aluatului cu compozitia. Impartim aluatul in bilute. Dupa ce intindem "aluaturile" le umplem apoi le rulam si presam marginile astfel incat in timpul coacerii, compozitia sa nu iasa din aluat. Se unge cu ou si se presara susan sau branza rasa. Se coc la 180 grade timp de 35-40 minute


Alte retete culinare recomandate:

Blat pentru pizza

Pizza cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori