Pizza casei

Drojdia se amesteca impreuna cu zaharul si 100 ml apa calda. Cand a dospit, se adauga faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda, se framanta si se lasa l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 30 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 20 gr zahar
  • sare
  • Pentru sos:
  • 500 gr piure de rosii
  • 10 gr zahar
  • oregano
  • busuioc
  • 30 ml ulei de masline
  • sare
  • Pentru topping:
  • 1 leg ceapa verde
  • 400 gr sardele in ulei
  • 120 gr masline
  • 500 gr mozzarela
  • 1 jumatate lamaie
  • 50 gr ardei

Mod de preparare

Drojdia se amesteca impreuna cu zaharul si 100 ml apa calda. Cand a dospit, se adauga faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda, se framanta si se lasa la crescut. Ceapa verde se toaca inelute, mozzarela se rade, lamaie se feliaza iar ardeiul se taie fasii. Se amesteca toate ingredientele cu piureul de rosii, si se formeaza sosul. Se ia 250 gr aluat, se formeaza o chifla si se intinde pe planseta pana ajunge la grosimea de 6-7 mm, dupa care se pune intr-o tava. Peste blatul de pizza se imprastie sos de rosii si se presara mozzarela. Apoi se asaza sardelele, se pun maslinele, se stropeste totul cu ulei, se presara oregano si se introduce in cuptorul incins, pentru cateva minute.
Se serveste calda.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Chiftele

Curcan umplut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori