Se cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si iaurtul. Se framanta bine s
Se cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si iaurtul. Se framanta bine si se obtine un aluat elastic, apoi se lasa sa creasca langa o sursa de caldura, acoperit cu un servet de bucatarie. Separat se pregatesc ingredientele pentru pizza, se rade cascavalul, se taie ceapa, rosiile, maslinele si salamul. Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in patru si se intinde fiecare bucata cu sucitorul. Se presara cascaval, piper, sare, ceapa, salam, cimbru, masline, felii de ardei si rosii si se baga in cuptor la copt.
Se serveste cu sos de rosii picant sau dulce.
Alte retete:
Placinta cu dovleac
Galuste cu prune
Mancare de mazare
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii