Se pune faina in vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul si sarea. incepem a framinta lejer. Putin cite putin,adaugam laptele. Framintam in continu
Se pune faina in vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul si sarea.
incepem a framinta lejer. Putin cite putin,adaugam laptele.
Framintam in continuare, pina aluatul se desprinde de pe vasul robotului.
Formam 2 bile,pe care le ungem cu putin ulei,si le bagam in punga, pe care o inchidem/inodam/sucim bine si la frigider cu ele.
Daca-l congelat, cind il dezghetat i(la temperatura camerei) si faceti pizza, e mai bun,mai pufos.
Intre timp,facem sosul si pregatim cu ce acoperim.
Am taiat ciupercile grob, deoarece intentionam sa fac pizza doar cu ciuperci si cascaval.
Am spalat rosiile, le-am taiat bucati.
Am spalat busuiocul, am taiat usturoiul bucati, sarat ,piperat,si am bagat mixerul stick in vas. Am macinat, pana mi-a placut consistenta. Apoi am turnat ceva ulei de masline. Am invirtit putin cu o lopata.
Scoateti aluatul din frigider,si il intindeti cu mina,pe o tava pensulata cu ulei. Lasati asa, pina vi se incinge cuptorul la cel putin 250°C. Cind cuptorul si-a atins temperatura, ungeti rapid foaia cu sos, imprastiati ciupercile, iar deasupra cascavalul razuit si dati la la cuptorul incins. O lasati cit de rumena va place.
Pofta buna!
Reteta Pizza cu ciuperci a la Maya a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete de pizza gasiti aici:
Pizza extra cheese,
Pizza cu ricotta si spanac ,
Pizza „Peperoni”
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis...
Oua in purgatoriuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii