Am pregatit un aluat de pizza si am facut mai multe combinatii. O parte din aluat l-am pus in congelator pentru data viitoare.
Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).
Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini. Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca . Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava. Il ungem cu sos de rosii (rosiile impreuna cu oregano si un ardei i-am pus pe foc pana s-au inmuiat , apoi le-am blenduit si am obtinut sosul).
Dovlecelul l-am taiat rondele si l-am pus cu sare , apoi l-am calit putin intr-o tigaie fara ulei ca sa scap de apa . Am asezat rondelele de dovlecei pe pizza , punem bucati subtiri de sunca , ardei iute rondele si bucati de cas (in loc de cas se poate folosi cascaval , casul meu a fost facut in casa din lapte de vaca).
Stropim cu ulei de masline Dam totul in cuptorul incins la 180 grade pana se rumeneste usor blatul pe margini.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii