Simple the best! Enjoy!
1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa. Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.
2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei. Amestecam cu o lingura pana toate se combina, dupa care, rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam 10 minute.
3.Impartim aluatul in 2-4 bucati, depinde cat de mari vreti sa fie pizza, modelam bucatile rupte in forma de bila.Le pudram cu putina faina, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc cald, pentru 1-2 ore sau pana si tripleaza volumul. 4.Intre timp punem o tigaie grill pe foc si prajim pana se inmoaie dovlecelul taiat rondele fine. 5.Cand aluatul a crescut, luam cate o bila, o punem pe masa pudrata lejer cu faina si o intindem usor cu degetele pana aluatul este subtire cam de 1 cm.Asezam aluatul pe o tava de pizza, il ungem cu ketchup si presam lejer putin cimbru si oregano uscat. 6.Punem deasupra felii de prosciutto, rondele de dovlecei, capere, boabe de porumb si cascaval razuit. 7.Dam tava la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.
8.Cand scoatem tava, decoram pizza cu frunze de busuioc proaspat (cine doreste si cu cimbru) si o servim calda. Pofta mare va doresc!
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....
Coronita aperitiv cu carne si legumeSe prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaie Dedic acest numar rotund de 1700 retete, aniversarii de 12 ani a deosebitei comunitati numite Bucataras. Se poate...
Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii