Simple the best! Enjoy!
1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa. Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.
2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei. Amestecam cu o lingura pana toate se combina, dupa care, rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam 10 minute.
3.Impartim aluatul in 2-4 bucati, depinde cat de mari vreti sa fie pizza, modelam bucatile rupte in forma de bila.Le pudram cu putina faina, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc cald, pentru 1-2 ore sau pana si tripleaza volumul. 4.Intre timp punem o tigaie grill pe foc si prajim pana se inmoaie dovlecelul taiat rondele fine. 5.Cand aluatul a crescut, luam cate o bila, o punem pe masa pudrata lejer cu faina si o intindem usor cu degetele pana aluatul este subtire cam de 1 cm.Asezam aluatul pe o tava de pizza, il ungem cu ketchup si presam lejer putin cimbru si oregano uscat. 6.Punem deasupra felii de prosciutto, rondele de dovlecei, capere, boabe de porumb si cascaval razuit. 7.Dam tava la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.
8.Cand scoatem tava, decoram pizza cu frunze de busuioc proaspat (cine doreste si cu cimbru) si o servim calda. Pofta mare va doresc!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaNumai buna pentru zilele fierbinti de vara cand dorim ceva dulce si nu dorim sa aprindem cuptorul...
Prajitura cu piscoturi si piure de castanePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii