Aluatul pentru pizza se face amestecand toate ingredientele mentionate (de preferat in masina de paine). Cantitatea de aluat este pentru o pizza cu b
Aluatul pentru pizza se face amestecand toate ingredientele mentionate (de preferat in masina de paine). Cantitatea de aluat este pentru o pizza cu blat pufos, cu diametrul de 30 de cm. Pentru blat mai subtire cantitatile de mai sus trebuie micsorate proportional. Cand este gata aluatul, se pune cuptorul la incins la 240 de grade Celsius. Se pune spanacul congelat cu uleiul intr-o craticioara cu putina sare si cu putina apa pe foc mic, lasandu-l sa se dezghete frumos si amestecand din cand in cand. Se pune aluatul pe suprafata infainata si se formeaza blatul, care se asaza pe tava de copt pizza. Se unge aluatul cu ulei de masline. Cand spanacul este gata (atentie, daca lasa suc trebuie scurs) se imprastie peste blatul de pizza. Se adauga bucatile de ricotta care se distribuie peste blat. Apoi se adauga mozzarella rupta bucatele. Se da la cuptor la 240 de grade pentru aproximativ 20 de minute, pana branza se topeste frumos si se rumeneste. Daca blatul e mai subtire se reduce timpul de coacere.
Se serveste cu supliment de branza razuita, ulei cu mirodenii, mujdei de usturoi sau sos de ardei iuti. Reteta Pizza cu ricotta si spanac a fost propusa de Bunny Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis...
Oua in purgatoriuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii