Pizza cu spanac si salata de capsune

Pizza cu spanac si salata de capsune este o reteta inedita, dar delicioasa. Pentru aceasta reteta de pizza ve trebuie cam un sfert de kg de spanac.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Pizza cu spanac si salata de capsune

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1 kg de faina
  • 600 ml de apa
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare de mare
  • Pesto
  • 200 gr de spanac proaspete
  • o mana de busuioc proaspat sau congelat
  • o mana de nuci
  • 1/2 cup ulei de masline extra virgin
  • Pizza
  • frunze de spanac
  • pesto
  • branza feta sfaramitata
  • Salata
  • frunze de spanac proaspete
  • capsune
  • o lingura de otet balsamic
  • o lingura de ulei de masline extra virgin
  • cateva nuci

Mod de preparare

Pizza cu spanac si salata de capsune este o reteta inedita, dar delicioasa. De fapt sunt doua feluri de mancare distincte, dar carre servite impreuna dau un ansambul exceptional.


Mai intai se face un aluat  amestecand toate ingredientele mentionate. Eu le pun pe toate la robot, apoi pun aluatul intr-un bol, il acopar si il las sa creasca.

Cand s-a dublat in volum, il apas in jos si il bag la frigider, unde tine si 2 saptamani si mereu imi rup o bucatica de care am nevoie pe moment. Se poate lasa sa mai creasca, dar pentru o pizza nu mai e nevoie.
Pesto-ul se face amestecand toate ingredeintele cu robotul pana obtinem o pasta. Oparim apoi frunzele de spanac si le lasam sa se scurga. Aluatul de pizza intins se unge cu pesto si se pun peste frunzele de spanac si bucatelele de feta. Se da la cuptor circa 15 minute.
In acest timp se prepara salata: se aseaza frunzele de spanac pe farfurie, se taie capsunele rondele si se pun peste spanac. Se adauga otetul balsamic si uleiul de masline. Se presara nucile.


Se servesc toate impreuna.
Pentru aceasta reteta mi-ar fi fost util un set de pizza pentru cuptor de la Kitchen shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide