Din retetele de vacanta nu poate lipsi pizza...chiar si una dulce cu finetti si marshmallow. Inedita, rapida si foarte gustoasa...cateva din atributele acestei super retete.
*Pregatim aluatul:
1.Punem intr-un castron faina, drojdia si zaharul.
2.Pornim mixerul si mixam ingredientele adaugand treptat laptele cald.Mixam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30 de secunde.
3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, galbenusul de ou, sarea si mai mixam pentru inca 30-50 de secunde.Daca aluatul are un aspect uniform, inseamna ca este gata.
4.Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la dospit intr-un loc cald pentru 40 de minute.
5.Cand aluatul a dospit si si-a dublat volumul, il impartim in doua.In acest caz ne vor iesi doua bucati de pizza.Daca vreti o pizza mare atunci nu mai impartiti aluatul.
6.Acoperim fiecare bucata de aluat cu folie alimentara si o dam la rece.
*Asamblam pizza asa:
1.Pe masa pudrata lejer cu faina punem o bucata de aluat.
2.Intindem aluatul usor cu degetele pana are o forma rotunda, sau ovala, sau cu doriti voi, apoi il asezam pe o tava de pizza.
3.Dam tava la cuptor, la foc iute, pana blatul se rumeneste frumos si este auriu.La fel procedam si cu ce-a de-a doua bucata de aluat.
4.Cand blatul este frumos rumenit, il scoatem si asa fierbinte cum este il vom unge pe toata suprafata cu crema de finetti.Blatul fiind fierbinte, crema de finetti ar trebuie sa se topeasca foarte bine si sa fie cremoasa.
5.Presaram deasupra bucatele de marshmallow in asa fel incat toata suprafata sa fie bine acoperita.
Nota:Aici nu as putea da cantitati exacte pentru ca fiecare unge stratul de ciocolata cat de de gros si dulce il prefera si presara deasupra cate bucatele de bezea doreste.Deci am sa va las pe voi sa va jucati cu cantitatile:)
5.Dam tava la cuptor, la foc iute si o urmarim constant.O lasam sa stea foarte putin doar pana marshmallow-ul de deasupra este usor aurit si caramelizat.Nu dureaza deloc mult, in jur de 1-2 minute....atat, nu mai mult.
6.Cand pizza este gata rumena, o scoatem si o servim feliata asa fierbinte si aburinda cum este:)).
Pofta mare va doresc!
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii