Placinta cu paste si ghebe

O placinta care este foarte buna si rece

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu paste si ghebe

Ingrediente

  • 500 g paste(penne)
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 2 cutii sardine in sos
  • 200 g ghebe fierte
  • 1 cutie rosii in suc
  • sare, piper
  • 5 foi de placinta
  • 100 g cascaval

Mod de preparare

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt in putin ulei de masline. Cand devine transparenta adaugam ardeii tocati marunt si lasam sa se caleasca impreuna cca 3 min. Adaugam apoi ghebele, sardinele cu tot cu sos, rosiile tocate impreuna cu sucul, sare si piper dupa gust amestecam si lasam sa fiarba cca 5 min. Intr-o oala fierbem pastele in apa cu sare timpul indicat pe ambalaj, le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.

Dupa aceea le amestecam cu sosul. Intr- o tava unsa cu ulei adaugam 3 foi de placinta unse cu ulei, adaugam pastele si deasupra adaugam cele 2 foi de placinta unse cu ulei. Adaugam cascaval ras deasupra si dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Coronita aperitiv cu carne si legume
1
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
2
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
3
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
4
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700
Bucataras.RO

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

  Dedic acest numar rotund de 1700 retete, aniversarii de 12 ani a deosebitei comunitati numite Bucataras. Se poate...

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia