Reteta aluat de pizza si Pizza Margherita

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • INGREDINETE ALUAT Pizza:
  • - Faina tip 000 : 1 kg
  • - Ulei de masline : 50 ml
  • - Sare : 25 g
  • - Drojdie USCATA : 7 g
  • - Apa : 600 ml
  • - Zahar 10 g
  • INGREDIENTE 1 PIZZA MARGHERITA:
  • SOS DE ROSII:
  • 150g rosii decojite
  • Sare,
  • Ulei de masline
  • Frunze de busuioc
  • TOPPING:
  • 300 - 350 g mozzarella

Mod de preparare

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.


2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.


3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.


4. Prepara sosul de rosii blendand o conserva de rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.


5. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.


6. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune aluatul in tava, unge cu sos de rosii si apoi baga-l la cuptor 3-5 minute la 250 grade, sau la maximul cuptorului pe care il ai. Astfel vei avea un aluat crocant dedesubt si nu risti sa ramana crud.


7. Scoate tava, pune deasupra 350g mozzarella si frunze de busuioc si reintrodu la cuptorul incalzit la 250 grade pentru 5-7 minute, in functie de cat de rumena o vrei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Mancare de mazare cu carne de porc
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Dulceata de mandarine
2
Dulceata

Dulceata de mandarine

Se curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...

Dulceata de mandarine
Crap la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Aceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...

Crap la cuptor
Pariziene cu gem de gutui
4
Aluaturi

Pariziene cu gem de gutui

Sunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!

Pariziene cu gem de gutui
Pizza cu spanac si sos Alfredo
5
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Parteneri
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate