Te-ai gandit vreodata sa faci paste la tine acasa? Am pentru tine o reteta de orecchiette, care iti arata ca nu sunt chiar atat de complicate pe cat iti imaginezi.
 
		
	Se pune faina intr-un bol se adauga ouale si sarea si se incepe  framantarea. Se continua cu apa, rezultatul trebuie sa fie un aluat nu  foarte tare, dar nici moale, deci sa se poata lucra. Din aluat se ia cate o bucaa si se fac fasii lungi, asa ca si grisinele,  se taie apoi in bucati de circa 1 cm. In timp ce se lucreaza aluatul  trebuie invelit cu un prosop ca sa nu se usuce.
Cu ajutorul unui  cutit se ia o bucata de aluat se pune varful cutitului si se trage  inspre interior (inspre mine), apoi se ia aluatul pe buricul degetului,  se intoarce si se da forma palariutei. 
Sper ca am reusit sa va explic. Se pun una langa cealalata in tavite la uscat, dar nu trebuie sa se  usuce de tot. Daca se mananca atunci e ok, daca nu se tin in frigider  pentru cateva zile sau se pot congela.
Credeti-ma inceputul e mai greu, dar rezultatul conteaza. E a 3 oara cand le fac, dar imi plac la nebunie.
Pe mine m-a invatat soacra arta pastelor facute in casa si ii multumesc in fiecare care zi.
Orecchiettele se pot face la fel ca orice alte paste, dar cel mai bine se combina cu legume trase la tigaie.
Reteta de orecchiette a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii