Scoici (paste) pe Marea Rosie

Se pune la fiert o cratita mare cu apa si sare si cele doua linguri de ulei. Cand fierbe se adauga pastele. Ele se mai lipesc una de alta, dar nu le s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Scoici (paste) pe Marea Rosie

Ingrediente

  • un pachet de 350 g de paste fainoase tip scoici mari
  • 700 g de rosii tocate
  • 270 g spanac
  • 400 g branza ricotta
  • 200g telemea
  • un catel mare de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune la fiert o cratita mare cu apa si sare si cele doua linguri de ulei. Cand fierbe se adauga pastele. Ele se mai lipesc una de alta, dar nu le stresati tare, ca se desprind mai usor dupa ce fierb.

Se opareste spanacul timp de 5 minute, dupa care se pune la scurs.

Intre timp se amesteca branzeturile cu usturoiul tocat.

Cand pastele sunt fierte se clatesc bine cu apa rece si se desprind usor una de alta daca s-au lipit vreun pic.

Se toarna rosiile pe fundul unei tavi yena.

Spanacul se stoarce bine si se amesteca cu branzeturile. Se potriveste de sare, piper.Se umplu scoicile cu umplutura si se pun pe stratul de rosii.

Se dau la cuptor la 180C (350 F) timp de 15-20 minute. Nu se rumenesc, ci doar se incalzesc bine.Se servesc calde.

Sunt foarte bune si sanatoase zic eu! Telemeaua, spanacul si sosul de rosii sunt o combinatie delicioasa!
Pofta buna!

Reteta Scoici (paste) pe Marea Rosie a fost propusa de Lacramus pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Paste cu ciuperci si ardei,

Paste cu somon afumat,

Spaghetti cu sos de gorgonzola

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide