Spaghete Carbonara

Prepararea sosului: intr-o tigaie mare, incinsa, se pun bucatelele de bacon, dupa ce in prealabil au fost taiate (nu foarte marunt, cam de 1 cm latime

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250-400 gr. sunca bacon (sau kaizer romanesc
  • dar sa nu fie foarte gras)
  • o lingurita de usturoi pisat
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • busuioc praf
  • 4 oua mari
  • batute bine cu telul
  • o ceasca de brinza parmezan proaspat ras (Parmigiana-Reggiano)
  • o lingurita de patrunjel verde
  • tocat foarte fin
  • o cutie de spaghete de 500 gr
  • fierte al dente

Mod de preparare

Prepararea sosului: intr-o tigaie mare, incinsa, se pun bucatelele de bacon, dupa ce in prealabil au fost taiate (nu foarte marunt, cam de 1 cm latime si 4 mm grosime). Se prajesc bine de tot pina devin crocante (aproximativ 6-8 minute). Se scot bucatelele de bacon si se asaza pe un prosop de hirtie pentru a se absorbi grasimea adiacenta. Grasimea din tigaie se scurge, pastrind insa aproximativ 3 lingurite de grasime. Se adauga usturoiul pisat si piper dupa gust si se soteaza usturoiul pentru aproximativ 45 de secunde, pina cind se "aureste". Se ia tigaia de pe foc, se adauga baconul prajit, si pastele fierte "al dente" si se mai adauga un pic de piper, sare si se tine pe foc inca 1 minut. Ouale, batute bine intr-un bol, impreuna cu un praf de sare, se adauga peste acest amestec fierbinte, dar in prealabil tigaia se ia de pe foc. Cand se adauga ouale, se amesteca incontinuu, pina cind ouale se lipesc pe paste si se intaresc. Se adauga brinza proaspat rasa (parmezanul) si se amesteca bine.

Fierberea spaghetelor "al dente": se pune la fiert apa cu sare si cu un cubulet de unt (la 100 gr. spaghete, cel putin 1 litru de apa).

Cind apa fierbe (da in clocot) se adauga spaghetele, avind grija ca pe masura ce se inmoaie, sa intre in apa toata cantinatea de spaghete. Nu se fierb mai mult de 10 minute. Se gusta spaghetele ... atunci cind este fiarta astfel incat nu se sfarima, dar nici nu mai are un miez de pasta nefiarta la mijloc, se cheama ca sunt fierte "al dente".
Se serveste in castronele (nicidecum in farfurii) si se presara patrunjel verde tocat foarte fin pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa