Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Spaghetele cu chiftele si sos de rosii sunt delicioase. Nimic nu se compara cu chiftelele scufundate in sosul dulce-acrisor de rosii. Copiii le vor adora, iar chilli-ul poate fi omis cu usurinta.

Complexitate
redusa
Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Ingrediente

  • 350g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 4 linguri patrunjel verde tocat marunt
  • 1 lingurita chilli
  • 1 felie de paine uscata sau echivalentul in pesmet
  • 30ml lapte
  • 30ml ulei de masline
  • 300ml suc de rosii
  • 400ml supa de legume
  • 1 lingura zahar
  • 300-450g spaghete
  • parmezan pentru servire

Mod de preparare

1. Pune carnea tocata intr-un bol. Adauga oul, jumatate din cantitatea de patrunjel si jumatate din lingurita de chilli. Adauga sare si piper dupa gust. Pune painea uscata in lapte si las-o sa se inmoaie. Stoarce excesul de lapte si adaug-o in amestecul de carne. Amesteca totul bine apoi formeaza chiftele mici cu mainile. Aseaza-le pe o tava si lasa-le la frigider pentru 30 de minute.

2. Incinge uleiul intr-o tava si prajeste chiftelele bine pe ambele parti pana si-au schimbat culoarea. Pune intr-o tava potrivita pentru cuptor sosul de rosii, adauga restul de chilli, zaharul si sare si piper dupa gust. Adauga in acest sos chiftelele si da-le la cuptor pana incep sa fiarba. Lasa-le apoi la foc mic pentru 20 de minute.

3. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt gata scurge-le de apa si pune-le intr-un bol. Toarna sosul impreuna cu chiftelele deasupra si presara patrunjelul ramas si parmezan.


Serveste pastele cu chiftele si sos de rosii calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide