O reteta delicioasa de spaghete negre cu cerneala de sepie...a la Sicilia!!!
Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca bine si se lasa la marinat minim 30 de minute.
Intre timp, incingem 2 linguri de ulei de cocos intr-o tigaie si gatim ghimbirul, usturoiul si paprika pana cand acestea devin moi, dar nu colorate prea tare.
Apoi adaugam laptele de cocos si coaja de lamaie, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana ce compozitia se reduce la o treime.
Se scot crevetii din marinada, se scurg si se adauga in tigaie; se gatesc, amestecand circa 3 minute sau pana se fac rozalii la culoare.
Scurgem spaghetele de apa, le asezam pe o farfurie intinsa, iar in mijloc asezam crevetii cu sos de cocos.
Decoram cu germeni de ceapa rosie,rosii cherry si patrunjel verde tocat si adaugam o lingura de ulei de cocos pentru a oferi un aspect lucios preparatului.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii