Spaghetti alla putanesca

Se taie usturoiul marunt si se caleste in uleiul de masline care s-a incins. Dupa un minut se adauga scrumbiile, maruntite in prealabil, rosiile marun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pulpa de rosii la conserva(1 conserva) sau rosii intregi (600 g)
  • 6 linguri ulei de masline
  • 400g spaghetti
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel (frunze)
  • 1 lingura buna de capere din borcan
  • 6 bucati de aciughe (scrumbie in ulei) se gasesc la Metro
  • 200g de masline negre
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie usturoiul marunt si se caleste in uleiul de masline care s-a incins. Dupa un minut se adauga scrumbiile, maruntite in prealabil, rosiile maruntite, maslinele taiate in cerculete. Se lasa pe foc pana scade putin sucul de rosii si se adauga sarea si piperul dupa gust. Se poate pune si ardei iute dupa preferinte.

Dupa ce au fiert pastele se strecoara si se amesteca cu sosul preparat. Se presara patrunjelul taiat marunt si se amesteca bine. La sfarsit se presara in farfurie parmezan.
Se servesc calde cu parmezan presarat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci