Intr-o tigaie cu pereti inalti, punem putin ulei de masline la incalzit, apoi azvarlim ciupercile. Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spätzle
Intr-o tigaie cu pereti inalti, punem putin ulei de masline la incalzit, apoi azvarlim ciupercile.
Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spätzle-le si lasam la prajit pana se rumenesc putin.
In timp ce ciupercile si Spätzle-le se prajesc, ne ocupam de sos.
Punem la incins putin ulei de masline, adaugam ceapa ,dar nu o lasam sa se rumeneasca.
Stingem cu smantana,dupa care adaugam sunca. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin;adaugam si patrunjelul,sarea si piperul.
Acum face fiecare cum vrea:ori puneti spätzle in farfurie si turnati cu polonicul sos peste,ori turnati sosul in tigaia cu Spätzle, amestecati si serviti mai apoi(eu asa am facut de data asta).
Se poate servi cu dulceata de macese.
Pofta buna!
Reteta Spätzle cu ciuperci si sunca a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete cu paste gasiti aici:
Knedly(galuste) cu branza dulce si carne,
Mancare de cartofi si galuste,
Cartofi cu galuste
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii