Spätzle cu ciuperci si sunca

Intr-o tigaie cu pereti inalti, punem putin ulei de masline la incalzit, apoi azvarlim ciupercile. Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spätzle

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Spätzle cu ciuperci si sunca

Ingrediente

  • Spätzle (galuste)
  • ciuperci feliate
  • sunca afumata
  • taiata cubulete
  • ceapa rosie taiata marunt
  • smantana lichida(pt frisca)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu pereti inalti, punem putin ulei de masline la incalzit, apoi azvarlim ciupercile.

Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spätzle-le si lasam la prajit pana se rumenesc putin.

In timp ce ciupercile si Spätzle-le se prajesc, ne ocupam de sos.

Punem la incins putin ulei de masline, adaugam ceapa ,dar nu o lasam sa se rumeneasca.

Stingem cu smantana,dupa care adaugam sunca. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin;adaugam si patrunjelul,sarea si piperul.

Acum face fiecare cum vrea:ori puneti spätzle in farfurie si turnati cu polonicul sos peste,ori turnati sosul in tigaia cu Spätzle, amestecati si serviti mai apoi(eu asa am facut de data asta).


Se poate servi cu dulceata de macese.

Pofta buna!

Reteta Spätzle cu ciuperci si sunca a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro

Alte retete cu paste gasiti aici:

Knedly(galuste) cu branza dulce si carne,

Mancare de cartofi si galuste,

Cartofi cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori