Spätzle cu ciuperci si sunca

Intr-o tigaie cu pereti inalti, punem putin ulei de masline la incalzit, apoi azvarlim ciupercile. Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spätzle

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Spätzle cu ciuperci si sunca

Ingrediente

  • Spätzle (galuste)
  • ciuperci feliate
  • sunca afumata
  • taiata cubulete
  • ceapa rosie taiata marunt
  • smantana lichida(pt frisca)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu pereti inalti, punem putin ulei de masline la incalzit, apoi azvarlim ciupercile.

Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spätzle-le si lasam la prajit pana se rumenesc putin.

In timp ce ciupercile si Spätzle-le se prajesc, ne ocupam de sos.

Punem la incins putin ulei de masline, adaugam ceapa ,dar nu o lasam sa se rumeneasca.

Stingem cu smantana,dupa care adaugam sunca. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin;adaugam si patrunjelul,sarea si piperul.

Acum face fiecare cum vrea:ori puneti spätzle in farfurie si turnati cu polonicul sos peste,ori turnati sosul in tigaia cu Spätzle, amestecati si serviti mai apoi(eu asa am facut de data asta).


Se poate servi cu dulceata de macese.

Pofta buna!

Reteta Spätzle cu ciuperci si sunca a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro

Alte retete cu paste gasiti aici:

Knedly(galuste) cu branza dulce si carne,

Mancare de cartofi si galuste,

Cartofi cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc