Tagliatelle cu dovlecei verzi, lamaie si busuioc

Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l aproximativ 30 de secunde fara a-l lasa sa se rumeneasc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 8-10 dovlecei verzi
  • 1 lamaie
  • 1 legatura busuioc
  • 455 gr tagliatelle
  • sare
  • piper negru
  • 90 gr parmezan ras

Mod de preparare

Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l aproximativ 30 de secunde fara a-l lasa sa se rumeneasca, apoi adaugati dovleceii si amestecati usor. Dupa aproximativ 2 minute, stoarceti pe deasupra lamaia, adaugati busuiocul si mai caliti putin. Intre timp, fierbeti al dente pastele tagliatelle in apa cu sare. Amestecati-le cu dovleceii pentru a imbina aromele, asezonati dupa gust si adaugati parmezanul.
Alte retete:

Placinta cu dovleac

Spaghete cu rosii si ciuperci

Dovlecei umpluti cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc