Tagliatelle de casa

Pentru a face paste de casa, taitei, ravioli sau taitei lati, indiferent ce forma ati alege pentru asta e cel mai indicat sa aveti oua de casa. Culoarea pastelor va fi cu totul alta in acest caz.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle de casa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 g faina
  • un strop de sare
  • o lingurita de ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Pentru a face paste de casa, indiferent ce forma ati alege pentru asta e cel mai indicat sa aveti oua de casa. Culoarea pastelor va fi cu totul alta in acest caz.

Luati un bol si amestecati in acesta toate ingredientele pana obtineti un aluat omogen. Mai framantati putin, dupa care intindeti aluatul cat mai subtire si taiati-l in forma dorita. Puteti lasa pastele sa se usuce, sau le puteti fierbe imediat cu un sos la alegere.


Taiteii de casa se servesc cu sos bolognese, carbonara sau simplu cu ulei de masline, busuioc si rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori