Taitei cu sunca a la Praga

Ceapa taiata marunt se prajeste in jumatate din cantitatea de unt cu sunca taiata cubulete pana devine auriu maronie. Taiteii se fierb in apa cloco

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 100 g unt/margarina
  • 300 g sunca fiarta intr-o bucata
  • 400 g taitei/patrati/
  • 5 oua
  • 20 ml smantana
  • Pesmet
  • Piper

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se prajeste in jumatate din cantitatea de unt cu sunca taiata cubulete pana devine auriu maronie. Taiteii se fierb in apa clocotita putin sarata, se strecoara, se clatesc cu apa rece, se scurg bine si se amesteca cu ceapa si sunca prajita. Galbenusurile se amesteca cu smantana, se da gust cu sare, piper. Albusurile batute spuma se integreaza cu grija, adaugand cate o lingura, apoi se amesteca cu taiteii. Compozitia se niveleaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Untul ramas se taie bucati si se pune deasupra. Se acopera tava cu o folie de aluminiu, se da la cuptor pentru 20 de minute, se scoate folia si se lasa la cuptor i minut sa se rumeneasca. Se servesc calzi cu salata mixta alaturi.
Alte retete culinare recomandate

Tocanita de cartofi cu vita

Tocana de ciuperci

Tocanita de ficat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci