Taitei din branza

Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de sare care accentueaza gustul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g branza dulce
  • 150 g faina
  • 200 ml smantana
  • 120 g zahar praf
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • putin pesmet pentru tapetat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de sare care accentueaza gustul dulce. Framantam ingrendientele bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale din care intindem o patura de 3 – 4 mm grosime pe care o taiem taitei de 0,5 cm latime. Dupa asta punem taiteii la fiert.

Separam albusul a trei oua de galbenusurile pe care le amestecam cu untul, 100 ml smantana, 50 g zahar pudra, apoi adaugam un pic de coaja de lamaie, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam albusul batut spuma si stafidele, apoi le amestecam cu taiteii fierti. Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesmet, dupa care il punem la copt timp de 40 de minute, in cuptorul incalzit in prealabil.

Dupa ce s-a racit taiem bucati pe care le servim presarate cu zahar pudra vanilat sau cu gem de caise si rom .
Alte reteta paste recomandate

Paste cu spanac

Galuste cu prune

Lasagna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide