Taitei din branza

Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de sare care accentueaza gustul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g branza dulce
  • 150 g faina
  • 200 ml smantana
  • 120 g zahar praf
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • putin pesmet pentru tapetat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de sare care accentueaza gustul dulce. Framantam ingrendientele bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale din care intindem o patura de 3 – 4 mm grosime pe care o taiem taitei de 0,5 cm latime. Dupa asta punem taiteii la fiert.

Separam albusul a trei oua de galbenusurile pe care le amestecam cu untul, 100 ml smantana, 50 g zahar pudra, apoi adaugam un pic de coaja de lamaie, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam albusul batut spuma si stafidele, apoi le amestecam cu taiteii fierti. Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesmet, dupa care il punem la copt timp de 40 de minute, in cuptorul incalzit in prealabil.

Dupa ce s-a racit taiem bucati pe care le servim presarate cu zahar pudra vanilat sau cu gem de caise si rom .
Alte reteta paste recomandate

Paste cu spanac

Galuste cu prune

Lasagna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Un tort bine insiropat, racoros si delicios!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola