Taitei lati cu cartofi

Cartofii se zdrobesc fin. Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic si nelipicios. Pe planul de lucru infainat, cu ajutorul sucitorului, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Taitei lati cu cartofi

Ingrediente

  • 2 cartofi de dimensiune medie
  • fierti in coaja si decojiti
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris
  • 270 de grame de faina (in functie de dimensiunea cartofilor si a oului
  • dar si de calitatea fainii
  • cantitatea necesara poate varia intre 250 grame si 300 grame)

Mod de preparare

Cartofii se zdrobesc fin. Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic si nelipicios. Pe planul de lucru infainat, cu ajutorul sucitorului, se intinde aluatul in foaie de aproximativ 1 mm grosime. Se taie cu rola ondulata, la o distanta de aproximativ 7 mm.

Se pune pe foc o oala cu volum de 4-5 litri, plina cu apa in care s-a adaugat 1 lingurita de sare, iar cand apa da in clocot se adauga taiteii, toti deodata. Destul de repede, taiteii se vor ridica la suprafata, moment din care se mai lasa sa fiarba maximum 1-2 minute.

Se scurg de apa si se clatesc sub un jet de apa rece.

Practic, in acest moment taiteii sunt gata si fiecare ii serveste dupa cum crede de cuviinta, eu am calit cateva secunde un catel de usturoi taiat marunt in 2 linguri de ulei de masline si am invartit o data pastele in acest amestec, apoi le-am alaturat unei tocanite.
Pofta buna!

Reteta Taitei lati cu cartofi a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de taietei gasiti aici:

Taietei cu varza,

Taietei cu ciuperci si rosii,

Tagliatele con verdure e speck (taietei cu verdeturi si carne afumata)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci