Baguette frantuzesti originale

Apa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele sarea. Se face o adancitura

Timp pregatire
282 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura de sare
  • 500 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de masline
  • jumatate de punga de cocktail de seminte

Mod de preparare

Apa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele sarea. Se face o adancitura la mijloc si se toarna in ea drojdia dizolvata in apa. Se strange cu degetele aratatoare si la mijloc si se framanta aluatul. Nu trebuie sa ramana faina niciunde, nici la marginea nici pe dosul bolului. Se presara in el 3 pumni de seminte. Semintele nu apartin baguettei originale, dar devine mai gustosa cand semintele transpir din cauza caldurii. Se acopera cu folie de nylon si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se dospeste timp de 3 ore. Se incepe prima framantare: se presara cu faina blatul de lemn, inainte sa fie turnata aluatul. Fiindca este o compozitie foarte moale, se pune faina si pe maini din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Esenta acestei framantari este ca prima oara se intinde aluatul, apoi se impatura de mai multe ori ca si aluatul foietajului. Aceste sir de miscari se repeta de 10 ori. Tava sau bolul folosit pentru dospire nu se pune in ghiuveta pentru spalat, ci se unge cu 1-2 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui. Aluatul se pune in oala unsa si se odihneste timp de o ora. Cuptorul se incalzeste la 220 de grade. Asemanator primei framnatari pe o suprafata presarata cu faina se lucreza din nou aluatul. Cand nu se mai lipeste de mana se obtine o masa elastica nu prea neteda. Baguette-ul se taie in 4 parti egale sau in 8, daca le dorim taiate. Se intinde fiecare atat de lung cat ne este tava de copt. La cele pe care le dorim taiate se taie deasupra cu un cutit sau cu foarfeca de bucataire. Se coc in tava dotata cu hartie de copt. Prima coacere dureaza 15 minute. Intr-o oala de metal se pune apa si se aseaza in cuptor sub tava. Asta garanteaza ca baguettele sa aiba exterior crocant. Dupa 15 minute se scoate apa si se mai coace inca 7 minute.
Alte retete bucatarie recomandate

Placinta cu mere

Foietaj

Placinta cu spanac de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia