Apa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele sarea. Se face o adancitura
Apa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele sarea. Se face o adancitura la mijloc si se toarna in ea drojdia dizolvata in apa. Se strange cu degetele aratatoare si la mijloc si se framanta aluatul. Nu trebuie sa ramana faina niciunde, nici la marginea nici pe dosul bolului. Se presara in el 3 pumni de seminte. Semintele nu apartin baguettei originale, dar devine mai gustosa cand semintele transpir din cauza caldurii. Se acopera cu folie de nylon si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se dospeste timp de 3 ore. Se incepe prima framantare: se presara cu faina blatul de lemn, inainte sa fie turnata aluatul. Fiindca este o compozitie foarte moale, se pune faina si pe maini din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Esenta acestei framantari este ca prima oara se intinde aluatul, apoi se impatura de mai multe ori ca si aluatul foietajului. Aceste sir de miscari se repeta de 10 ori. Tava sau bolul folosit pentru dospire nu se pune in ghiuveta pentru spalat, ci se unge cu 1-2 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui. Aluatul se pune in oala unsa si se odihneste timp de o ora. Cuptorul se incalzeste la 220 de grade. Asemanator primei framnatari pe o suprafata presarata cu faina se lucreza din nou aluatul. Cand nu se mai lipeste de mana se obtine o masa elastica nu prea neteda. Baguette-ul se taie in 4 parti egale sau in 8, daca le dorim taiate. Se intinde fiecare atat de lung cat ne este tava de copt. La cele pe care le dorim taiate se taie deasupra cu un cutit sau cu foarfeca de bucataire. Se coc in tava dotata cu hartie de copt. Prima coacere dureaza 15 minute. Intr-o oala de metal se pune apa si se aseaza in cuptor sub tava. Asta garanteaza ca baguettele sa aiba exterior crocant. Dupa 15 minute se scoate apa si se mai coace inca 7 minute.
Alte retete bucatarie recomandate
Placinta cu mere
Foietaj
Placinta cu spanac de post
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSarmalele cu pasat este o mancare de post traditionala si delicioasa. Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia.
Sarmale cu pasat Am dorit sa obtin racituri nu foarte grase, asa ca am renuntat la capul de porc. Pentru obtinerea unei racituri clare...
Racituri din urechi si adidasi de porc
Comentarii