Focaccia cu rosii este o gustare incredibil de buna. Blatul pufos dar totusi aerat, aromele si rosiile proaspete te trimit cu gandul la insorita Italie.
Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus, apoi setam aparatul pentru framantat si dospit.
Intre timp, pregatim o tava antiaderenta ( de preferat) in care punem jumatate din ulei, il intindem cu o pensula, pe toata suprafata sic and aluatul este gata, il rasturnam direct in tava. Il intindem cu mainile unse, adaugam deasupra si restul de ulei, facem si cateva adancituri in aluat, acestea se vor umple cu ulei, dar nu va speriati..uleiul nu este prea mult. Tocam frunzele, le presaram deasupra, asezam si rosiile feliate, mai presaram putina sare de mare si dam la cuptor pentru 35-40’.
Focaccia cu rosii se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit ca si aperitiv sau gustare.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii